عبارت «فم تریپ» در واقع متشکل از دو کلمۀ FAM (که کوتاهشده کلمه familiarization است) به معنای «آشنایی و شناخت» و trip به معنای «سفر» است. این عبارت را به صورت تحتاللفظی میتوان «سفرِ آشنایی» معنا کرد.
به گزارش ایران اینفورمر؛ امین بزرگیان، پژوهشگر، نویسنده و جامعه شناس در یاداشتی تلگرامی در خصوص پدیده فم تریپ و خبری شدن پروژه ای در این خصوص با هدایت هدی رستمی در یاداشتی تلگرامی نوشت:
عکسها میتوانند راوى چیز خطرناکى باشند. حتى اگر طراح این نوع آثار از هرنوع زیباشناختى کردن حجاب اجباری، کار خود را تبرئه کند، اما اقتضاى روح زمانه است. روح زمانه؟ جهان فرهنگى، دوستدار حجاب است؟
دوستدار هرچیزى است که به سرمایه تبدیل شود؛ بفروشد. جذب شدن یک مو بور غربى هدف است. بایستد و بگوید: «خب چه جالب! چه تفاوت فرهنگى بامزهاى.» مهم تولید چیز متفاوت است. پشت این چیز متفاوتِ شرقى چقدر شکنجه خوابیده، مهم نیست. مهم فحش دادن به گند و کثافت غرب و ستایش از گند و کثافت وطنى به اسم چیزهاى بومى است.
حذف کردن تمام جنبههاى سیاسى حجاب و زیباشناختى کردن آن محصول شناخت ذائقهی مخاطب غربىِ اینجور کارهاست. او که در لحظه متمایز کردن خود از ما لذت مىبرد. افرادى نیز در این میان نشستهاند (تمایز-لذت) و اموراتشان مىگذرد. مثل هدی رستمیها و عکسهایشان.
نظام سرمایه توانایى فوق العادهاى دارد. میتواند چپ، پسا استعمارى، رادیکال، فمن و… را تبدیل به فرصتى براى بازار خود کند. آنها را نیز بفروشد. بیراه نیست که شیرین نشاط در مصاحبهای مىگوید: “من به عنوان زن مسلمان عاشق امکلثوم خواننده مصرىام.” این خودْ مسلمانْ جا زدن بیدلیل نیست، جلب توجه مىکند، سرمایه و مشترى جذب مىکند. مثل «منوتو» و کاری که با دوران پهلوی میکند: غیب کردن گند و کثافت آن دوران با عکسهایی از زنان بیکینیپوشِ لب دریا برای امروز ما به قصد فروش سیاسی. مثل تمام اینفلوئنسرهای اینستگرامی که با عکسهایشان زندگی نداشتهشان را به دروغ به مخاطبان میفروشند.