“غسان شربل” سردبیر روزنامه “الشرق الاوسط” در یادداشتی با اشاره به اینکه باور دارد خطرناکترین جنگ منطقهای بین ایران و اسرائیل در راه است، مینویسد: “امری واضح میباشد که خاورمیانه نفس خود را حبس کرده است. روزهای سختتری پیش رو هستند. طوفانهای پراکنده ممکن است گردهم آیند و طوفان اصلی را شکل دهند. منطقه پیشتر هرگز شاهد چنین جنگی نبوده است. جنگ در حال سرایت به مرزها است؛
ایران اینفورمر؛ “پل راجرز” استاد ممتاز مطالعات صلح در دانشگاه برادفورد و عضو افتخاری کالج فرماندهی و ستاد خدمات مشترک بریتانیا که چهار دهه به طور منظم در کالجهای دفاعی و نظامی عالی بریتانیا سخنرانی کرده در مقالهای در سایت “اوپن دموکراسی” با اشاره به اینکه ایالات متحده اخیرا بی سر و صدا تسلیحات و سامانههای دفاعی بیشتری را در اسرائیل مستقر کرده است، نوشت: ” اکنون تردیدی وجود ندارد که آمریکا در حال آماده شدن برای جنگ با ایران است.
وی مدعی شد: تسلیحات مستقر شده امریکا در اسرائیل علیه ایران موثر عمل خواهند کرد. ایالات متحده از پیش حضور نظامی دائمی در اسرائیل داشت که کمتر مورد توجه قرار گرفته بود: یک سیستم رادار باند ایکس با برد دوربرد پیشرفته در نِگِو. اعتقاد بر این است که این سامانه موشکی به طور خاص در برابر موشکهای بالستیک میان برد ایران موثر است.
در ادامه این یادداشت آمده است: با این وجود، دو تحول تازه نشان میدهند که امریکا برای رویارویی مستیم با ایران آماده میشود. نخست آن که ایالات متحده برای اولین بار از بمب افکنهای رادار گریز دوربرد B-۲ در حملات به اهدافی در یمن استفاده کرد. تنها ایالات متحده این سلاح را در اختیار دارد که تصور میشود قویترین سنگرشکن جهان است و میتواند به عمق ۶۰ متری زیر زمین برسد و اگر جنگی با ایران رخ دهد یکی از معدود ابزارها برای وارد کردن آسیب به برخی از به شدت محافظتشدهترین اهداف ایران خواهد بود. دوم آن که ما شاهد استقرار یک سیستم ضد موشکی پیشرفته ایالات متحده در اسرائیل بودیم که بار دیگر شامل انتقال پرسنل نظامی ایالات متحده به اسرائیل بود. این سامانه “تاد” نام دارد یا پایانه دفاع هوایی در ارتفاع بالا که مکمل سیستم خود اسرائیل است. تاد برای مقابله با خطر احتمالی واکنش دوباره ایران یعنی حمله موشکی علیه اسرائیل مستقر شده است.
تب هسته ای: جنگ افروزی علیه ایران؛ تندروهای امریکایی میخواهند سناریوی عراق را علیه ایران تکرار کنند
سایت تحلیلی “اینترنشنال پالسی دایجست” نیز در مقالهای با اشاره به این موضوع که علیرغم آنکه تصمیم برای سرنگونی “صدام حسین” رئیس جمهور اسبق عراق به فاجعه تبدیل شد به این موضوع میپردازد که تندروها در امریکا نگاه خود را به تکرار این سناریو این بار در قبال ایران معطوف کرده اند.
آن نشریه مینویسد: “سلسله موفقیتهای نظامی اغراقآمیز اخیر اسرائیل آن رژیم را در موقعیت نمایش قدرت در جنگ قرار میدهد. چنین وضعیتی برای اسرائیل نویدبخش ترسیم مجدد مرزها و ساقط کردن حکومتها و از بین بردن تواناییهای دشمنان است. در چنین معادلهای کلا به صلح فکر نمیشود چه رسد به راه حال دیپلماتیک.
در واشنگتن تبی در رابطه با پیشرفتهای اسرائیل آغاز شده است. شیوع این بیماری شور و شوق زیادی را در دکترینی برانگیخته که بارها و بارها اثبات شده که به شدت نامطمئن و خطرناک است؛ این تکرار سناریوی جنگ عراق این بار در قبال ایران است.
“متیو کرونیگ” که سخاوتمندانه خود را یک استراتژیست امنیت ملی معرفی میکند در مقالهای در “فارن پالسی” به جنگ پرداخته و با اشتیاق کودکانه نوشته است: “در واقع، اکنون فرصتی ایده آل برای نابودی برنامه هستهای ایران است”.
اندیشکده شورای آتلانتیک نیز نوشته آن چه برای آزادی مسیحی – یهودی خوب است برای جاه طلبی ایرانی – شیعی خوب نیست!
جنگ ایران و اسرائیل در راه است؟ این جنگی است که ایالات متحده نمیتواند از آن دور بماند
“غسان شربل” سردبیر روزنامه “الشرق الاوسط” نیز در یادداشتی با اشاره به اینکه باور دارد خطرناکترین جنگ منطقهای بین ایران و اسرائیل در راه است، مینویسد: “امری واضح میباشد که خاورمیانه نفس خود را حبس کرده است. روزهای سختتری پیش رو هستند. طوفانهای پراکنده ممکن است گردهم آیند و طوفان اصلی را شکل دهند. منطقه پیشتر هرگز شاهد چنین جنگی نبوده است. جنگ در حال سرایت به مرزها است؛ در حالی که جامعه بین المللی در حالتی درمانده ایستاده و نظارهگر است. مردم منطقه منتظر حمله اسرائیل به ایران هستند. تهران میگوید چارهای جز انتقام نخواهد داشت. تبادل حملات تلافیجویانه باعث شعلهور شدن آتش میشود. این صحنهای جدید و بسیار خطرناک است. نتانیاهو موفق شد این درگیری را به جنگی وجودی تبدیل کند که اسرائیل در آن هیچ مشکلی برای پرداخت هزینه جانی و مالی ندارد. ایران امروز شبیه ایران پیش از “طوفان الاقصی” نیست. این جنگی است که ایالات متحده نمیتواند از آن دور بماند. این چیزی است که ایران مدتها به دنبال اجتناب از آن بود. تهران امیدوار بود وارد رویارویی مستقیم و خطرناک با امریکا نشود”.
ستون نویس “الشرق الاوسط” در ادامه به نقل از “محمد البرادعی” رئیس پیشین آژانس انرژی اتمی ادعایی را درباره احمدینژاد مطرح میکند و مینویسد: ” در سال ۲۰۰۸ در وین من این فرصت را داشتم که با “محمد البرادعی” که در آن زمان به تازگی در تهران با رهبر انقلاب، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت و علی لاریجانی رئیس مجلس وقت دیدار کرده بود گفتگو کنم. من از البرادعی خواستم موضع ایران را جمع بندی کند که او پاسخ داد: رهبران ایران میخواهند به عنوان یک قدرت بزرگ منطقهای برسمیت شناخته شوند. او توضیح داد که ایرانیها معتقدند که اختلاف اصلی آنان با آمریکاست. احمدی نژاد میخواهد این اختلافات را حل کند و آرزو دارد مهندس این معامله بزرگ باشد. او معتقد است که با این کار تبدیل به قهرمان ملی خواهد شد به ویژه که ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم ایران خواهان روابط عادی با آمریکا هستند. احمدی نژاد شخصا قبل از اینکه آژانس اتمی را ترک کنم به من گفت: “می خواهم به تنهایی با آمریکا مذاکره مستقیم داشته باشم. من نمیخواهم روسیه و چین درگیر موضوع شوند”.